Медии и социални медии показват страховити кадри от китайски градове, как

...
Медии и социални медии показват страховити кадри от китайски градове, как
Коментари Харесай

Медии публикуват кадри с падащи хора по улиците в Китай заради коронавируса

Медии и обществени медии демонстрират страховити кадри от китайски градове, по какъв начин хора, за които се твърди, че са заразени с мистериозния нов щам на ковид, падат в безсъзнание по улиците, оповестява „ Униан “. Според канала в „ Телеграм “ – „ Протести по света “ в момента 7 огромни града са блокирани в Китай заради епидемията с коронавируса: Ухан (11 милиона души), Хуанган (6 милиона), Ксианинг (2,6 милиона), Ксиантао (1,2 милиона), Ечжоу (1,2 милиона), Личуан (1,1 милиона) и Чиби (550 хиляди.)

Според някои известия, 177 души са в сериозно положение в Ухан. САЩ заявиха в четвъртък, че разследват втори случай, този път студент в Тексаския университет, който е бил в Ухан. Виетнам и Сингапур бяха добавени в четвъртък към страните с потвърдени случаи, присъединявайки се към Тайланд, Съединени американски щати, Тайван и Южна Корея.

Япония удостовери втория си случай в четвъртък, а Южна Корея втория си случай в петък.

Други държави разследващи вероятни случаи за Англия, Канада, Австралия, Русия и Франция.

Много управляващи оповестиха ограничения за скрининг на пасажери от Китай, в това число в четвъртък главните летищни възли на Дубай и Абу Даби.

Тайван забрани на хора да идват от Ухан, а държавният департамент на Съединени американски щати предизвести американските пасажери да демонстрират нараснала нерешителност в Китай.

По информация на БиБиСи, поне 10 града в централната китайска провинция са с въведени ограничавания за пътешестване. Сред инфектираните към 100 души са в сериозно положение.

Смъртен случай бе доказана в отдалечената провинция Хейлундзян. Североизточният район граничи с Русия и е на повече от 2 000 километра от Ухан.

В народен мащаб сега има 830 доказани случая на пациенти, инфектирани с вируса. Ограниченията варират – макар че доста градове са прекратили транспортните услуги.

В Ухан, столицата на Хубей – и мястото, където породи вирусът – всички автобусни, метро и фериботни услуги са спрени, както и всички излитащи самолети и влакове. Жителите не би трябвало да напущат и има заграждения и блокади. Ечжоу, по-малък град в Хубей, затвори жп гарата си. Град Енши спря всички автобусни услуги.

Но въздействието на ковид не се лимитира единствено до провинция Хубей.

Властите отмениха огромни обществени събития в други елементи на страната, в това число: Затворен е Забранения град, дворцовия комплекс в Пекин; Отменени са обичайните храмови панаири в Пекин; Отменен е интернационалния карнавал в Хонконг; Отменен е футболен шампионат в Хонконг; Отменени са всички обществени празници за китайската нова година в Макао

Световната здравна организация СЗО още не е класифицирала вируса като „ интернационална незабавна обстановка “, частично поради ниския брой случаи в чужбина.

„ Но все още може да стане такава “, съобщи генералният шеф на СЗО доктор Тедрос Адханом Гебрейес.

Инфо:TrafficNews

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР